A Magasabb Tudat leereszkedésének a hatása

Print Friendly

A legnagyobb meglepetés az 1921-es látogatásom során Sri Aurobindo “darsan”-ja volt. Az elmúlt két évben a teste olyan átalakuláson ment keresztül, amit csak természetfelettinek lehet minősíteni. 1918-ban testének a színe olyan volt, mint egy átlagos bengálié – meglehetősen sötét -, bár az arcán volt egy ragyogás, és átható volt a tekintete. Amikor (ugyanabban a házban) felmentem a lépcsőn úgy találtam, hogy az arca rózsás színű, és az egész teste egy lágy fehéres fénnyel ragyogott. Olyan nagy és váratlan volt a változás, hogy nem tudtam megállni, hogy ne kiáltsak fel:
– Mi történt magával?
Ahelyett, hogy egyenes választ adott volna, kitért a kérdés elől, mivel én szakállat növesztettem:
– És veled mi történt?
De ezután, a beszélgetés során elmagyarázta, hogy amikor a Magasabb Tudat – miután már leereszkedett a mentális síkra – lejön a vitálisba, sőt még a vitális alá is, akkor létrejön egy átalakulás az idegrendszeri, sőt még a fizikai lényben is. Megkért, hogy délután csatlakozzak a meditációhoz, majd az esti összejövetelhez is.
Ekkor láttam először az Anyát. A lépcső mellett állt, amikor ebéd után Sri Aurobindo felment az emeletre. Ilyen földöntúli szépséget még soha nem láttam: körülbelül 20 évesnek nézett ki, holott több, mint 37 éves volt.

Purani: Esti beszélgetések Sri Aurobindoval

1 Comment

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.