Aforizmák betegségről, gyógyulásról 4.

Print Friendly

401. A sebészek vágással és csonkítással mentenek és gyógyítanak. Miért nem kísérlik meg inkább felfedezni a Természet közvetlen korlátlan hatalmú orvosságait?

402. Hosszú időbe kell, hogy teljen, hogy az öngyógyítás felváltsa a gyógyszeres kezelést – a félelem, az önbizalom hiánya és a  gyógyszerekben való abnormális bizalom miatt, amire az Orvostudomány tanította meg az elménket és a testünket, és amit második természetünkké tett.

404. A bennünk lévő gyógyító képességben való bizalmatlanság volt a fizikai kiesésünk az Édenkertből.  Az Orvostudomány és a rossz öröklés Isten két angyala, akik a kapuknál állnak, hogy megtiltsák visszatérésünket és újbóli belépésünket.

405. Az emberi testnek az Orvostudomány olyan, mint egy Nagyhatalom, amelyik a védelmével legyengít egy kis Államot, vagy mint egy jóindulatú útonálló, aki földhöz vágja az áldozatát, és sebekkel szitává lyuggatja, azzal a céllal, hogy az életét az összetört test gyógyításának és ellátásának szentelhesse.

406. A gyógyszerek gyakran meggyógyítják a testet, amikor nem csupán szenvedést okoznak neki vagy mérgezik azt, de csak akkor, ha a betegség elleni támadásukat a szellem ereje támogatja; ha el tudjuk érni, hogy ez az erő szabadon hasson, akkor a gyógyszerek egyszerre feleslegessé válnak.

Sri Aurobindo: Thoughts and Aphorisms

1 Comment

 1. Csáki György
  nov 17, 2012

  “Nem tudjuk ellensúlyozni a mentális hittel okozott kárt, hogy szükség van gyógyszereke és bármilyen külső intézkedésekre. Csak meneküléssel a mentális börtönből és a feltörekvő tudatossággal a szellem fénye felé, egy tudatos egyesüléssel az istenivel, tudjuk lehetővé tenni, hogy adja vissza nekünk az egyensúlyt és az egészséget, amit elveszítettünk.
  A szupramentális átalakulás az egyetlen igazi megoldás.”

  Anya
  17 March 1970

  “Sri Aurobindo egy átütő leírását adja nekünk a rémálomnak, amelyben élünk, annak érdekében, hogy felébressze bennünk a fáradhatatlan törekvést az üdvösségre, hogy az eljön az igazi tudatosságtól és egy egyedülálló hittől az isteni mindenhatóságában.”

  Anya
  18 March 1970

  VOLUME 10 COLLECTED WORKS OF THE MOTHER

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.