1872. AUGUSZTUS 15-ÉN, 146 ÉVVEL EZELŐTT SZÜLETETT SRI AUROBINDO

Print Friendly, PDF & Email

Sri Aurobindo a Legfelsőbbnek egy emanációja – kiáradása –, aki azért jött a földre, hogy tudtára adja egy új faj és egy új világ megnyilvánulását, a Szupramentálisét.

– Az Anya / Mira Alfassa

Sri Aurobindo azért jött, hogy elbeszélje a világnak a jövő szépségét, melyet meg kell valósítani. Azért jött, hogy ne csak reményt, hanem a tündöklő fény bizonyosságát hozza el, mely felé a világ mozog. A világ nem egy szerencsétlen véletlen, hanem egy csoda, mely a kifejeződése felé halad. A világnak a jövő szépségének bizonyosságára van szüksége.
És Sri Aurobindo megadta ezt a bizonyosságot.

– Az Anya / Mira Alfassa

——————————————————————————————————

Augusztus 15. Szűz Mária Mennybemenetelének a napja; ez arra utal, hogy a fizikai természet az isteni természetbe emeltetik; Szűz Mária a természetre utal; Jézus az emberben megszületett isteni lélek; ő Isten fia, egyszersmind az ember fia is.

– Sri Aurobindo

[Egyszer Sri Aurobindót megkérdezte egyik tanítványa, van-e valamilyen különleges oka, hogy augusztus 15-én született, mely a katolikus vallásban Szűz Mária Mennybemenetelének napjaként ünnepelnek, amikor is lénye a magasabb dimenziókba emeltetett, együtt a fizikai testével.

Sri Aurobindo azt válaszolta, valóban van összefüggés az ő születésének napja és eme ünnep között, mivel a Mennybemenetel magának az Anyagnak a jövőbeli Megistenülését szimbolizálta, és ez volt Sri Aurobindo születésének a célja az evolúció jelenlegi szakaszában.]

Submit a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .